Hur man gör en fönsterrenovering

Hur man gör en fönsterrenovering enligt konstens alla regler kommer jag att ta upp idag här i detta inlägg. Det är nämligen många som har frågat efter ett sådant inlägg! En fönsterrenovering är ett stort och kostsamt projekt, och det är därför viktigt att du gör det på rätt sätt. Jag rekommenderar alla att anlita ett professionell företag som kan hjälpa dig med alla de tekniska aspekterna av renoveringen. Dessa företag har ofta erfarenhet av hur man gör en kvalitativ renovering och kan därför ge dig råd om allt från valet av material till hur du ska gå tillväga för att uppnå bästa resultat.

Men om du gör jobbet själv, var utrustad med tålamod, det tar tid, men du kan stolt säga efteråt att du gjort allt själv och dina vänner kommer bli imponerade.

Börja med att mäta hur stora ytorna är som ska renoveras, gör en sketch eller använd ett måttband. Identifiera också vilka fönster som behöver bytas ut och ta sedan bort allt gammalt glas. Förbered arbetsytorna genom att spackla och måla om (gäller inte bara fönstren inuti, även ytorna runtom).Nu är det dags att installera den nya isoleringen, antingen i form av folie eller kakel. Lägg sedan kittet runt kanterna av glaset och pressa fast det i fönstrets ram. 2. Installera sedan glaset och se till att det är ordentligt tätt. 3. Sätt sedan på de nya spaken och handtagena. Om du har valt folieisolering, så är det nu dags att installera den. 5. Sista steget är att måla om eller tapetsera om runtom fönstren, så att de passar in i resten av rummet. En fönsterrenovering är ett stort och kostsamt projekt, och det är därför viktigt att du gör det på rätt sätt. Det är inget att skämmas över, att man anlitar hjälp.

Med vänlig hälsning,

Anders i Mullsjö